Історія зефіру жувального або МАРШМЕЛЛОУ

    

          Так склалося, що ласунам зараз не все одно, що вони їдять, у них пробуджується здоровий інтерес до того, що вони вживають у величезних кількостях. Тому, розповісти про жувальний зефір, я думаю, не буде зайвим.

В кожного виникало, напевно, таке питання: «Я їм жувальний зефір, він мені подобається, але що це, звідки і може все-таки я його не правильно їм?» Давайте розберемося зі всіма можливо виникаючими питаннями, адже, погодьтеся, не можна обійтися без питань від споживачів, якщо продукт не має аналогів на українському ринку. Навіть якщо хтось зустрічався з подібним продуктом (а саме «маршмелоу») в Європі або Америці, то не встиг проникнутися традиційністю цього солодкого продукту.

Ну що ж, почнемо:

       Перше можливе питання: ЖУВАЛЬНИЙ ЗЕФІР - ЩО ЦЕ?

       Кожна людина, яка зіштовхнулася з продуктом, знаходиться в подиві: ЖУВАЛЬНИЙ – зрозуміло, ЗЕФІР – зрозуміло, а ЖУВАЛЬНИЙ ЗЕФІР – це як?

Скажу вам так, ось якби в магазині ви зіткнулися з продуктом з невідомою вам назвою, ви б зважилися його спробувати? Я думаю, ні. Так само сталося з Жувальним зефіром (європейський аналог  жувального зефіру, про нього ми згадаємо трохи пізніше називається «маршмелоу»). Виробник подумав і вирішив не напружувати і без того завантажений всілякими проблемами мозок споживача і пішов на компроміс. Раз вже продукт легкий як зефір, але має жувальні властивості, хай буде жувальним зефіром. Логічно? Я думаю, сповна. З цим розібралися.

       Приступимо до наступного питання.

       ЖУВАЛЬНИЙ ЗЕФІР - З ЧОГО ВІН ЗРОБЛЕНИЙ?

       Просто: кукурудзяна патока, глюкоза і желатин збивається в піну (аерується бульбашками повітря) і охолоджуючись, застигає у вигляді шматочків жувального зефіру.

       ЖУВАЛЬНИЙ ЗЕФІР - ЗВІДКИ ВІН ВЗЯВСЯ?

Історія «маршмелоу» вирушає корінням в глибоке минуле. Не повірите - давній Єгипет.

       Маршмелоу – це латинська назва кореня алтея, яким древні єгиптяни замінювали желатин. Солодкість не псується у спеку, не псується від холоду. Рецепт його приготування швидко поширився по всьому світу. Велику популярність жувальний зефір придбав в Європі, потім переїхав до Америки. За часів усесвітньої індустріалізації Кореню алтея знайшли заміну – желатин, і це дозволило виробляти жувальний зефір в промислових масштабах.