Cпособи вживання

      

 

Перший спосіб з'їсти жувальний зефір.

       Просто купуєш пачку жувального зефіру і їси його, коли нудно (і коли весело). З'їсти його можна багато – він легкий, смачний, в міру солодкий.

 

      

Другий спосіб з'їсти жувальний зефір.

      Збираєтеся на пікніку, нанизуєте шматочки жувального зефіру на палички і над вугіллям (не у самому вогні) запікаєте. Шматочок миттєво стає у півтора рази більше, вкривається карамелевою скориночкою, стає карамелевим за кольором і шалено смачно пахне солодкою випічкою. А коли ви його відкушуєте, то усередині під карамелевою скориночкою виявляється солодкий м'який крем. (До речі, таке можна приготувати і вдома, над газовою або електричною плитою).

 

     

  Третій спосіб з'їсти жувальний зефір.

       Зробили собі каву? А тепер киньте в неї два шматочки жувального зефіру (він замінить вам морозиво або вершки). Не чекайте довго, щоб він не розчинився остаточно, пийте ароматну каву, як тільки жувальний зефір перетворився на солодку пінку.

 

      

Четвертий спосіб з'їсти жувальний зефір.

       Беремо жувальний зефір, кладемо в мікрохвильову піч. Декілька секунд – і у нас є ароматний крем –, який можна намазати на булочку або печиво.

 

      

П'ятий спосіб з'їсти жувальний зефір.

       Готуємо фондю.

          Зефір Жувальний - 150г

          лимонний сік - 2 ст.л.

          вода

          вершки (подвійні) - 1/2 стакана

 

       Розтопити Зефір Жувальний з лимонним соком і невеликою кількістю води на невисокому вогні. Додати вершки і перемішати.

       Подавати зі шматочками ананаса, персика і кубиками кексу.

       Смачного!

 

       Шостий спосіб з'їсти жувальний зефір.

       Найскладніший, але творчий спосіб вжитку жувального зефіру. Робимо з жувального зефіру різнокольорову мастику для торта! Про це детальніше.

       Склад: 175г жувального зефіру, 1~1,5 стакана цукрової пудри, 3~5 крапель лимонного соку або води, рідкі харчові фарбники.

       Якщо Зефір жувальний сплетений з джгутиків різних кольорів, то їх бажано розплести, інакше колір мастики буде бурим. Але якщо в мастику додаватиметься фарбник, то розплітати не обов'язково.

       Зефір жувальний розділити на стільки частин, скільки різнокольорових мастик потрібно отримати. Надалі працювати з кожним кольором окремо.

       Зефір Жувальний покласти в миску, влити декілька крапель лимонного соку або води і поставити в мікрохвильову піч або гарячу духовку. Постійно стежити за поведінкою Зефіру Жувального. Коли він збільшиться в об'ємі приблизно втричі (0,5~1,5 хвилин), миску вийняти. Влити рідкий фарбник. (3 краплі - ніжний колір, 7~10 крапель - яскравий, насичений.) Щоб отримати шоколадну мастику, в розплавлені цукерки потрібно покласти 1~3 часточки розтопленого шоколаду. Ретельно перемішати, щоб колір розподілився рівномірно. Всипати 0,5 стакана цукрової пудри і продовжувати змішувати. Останню пудру висипати на стіл. На неї вивалити масу, що вийшла, і продовжувати змішувати вже руками. Маса, навіть крута, все одно дуже липка, тому потрібно, щоб вона була вся добре обсипана пудрою. З готового мастичного тіста можна ліпити різні фігурки або можна зробити покриття на торт. Для цього мастику потрібно розкачати качалкою до потрібного розміру. Стіл має постійно бути посипаний цукровою пудрою і під час розкочування пласт мастики потрібно весь час повертати, щоб пудра розподілялася рівномірно. Після досягнення потрібного розміру пласт швидко двома руками перенести на торт.

      Довго тримати мастику у руках не можна, оскільки вона розтягується від власного тягаря. Складки, що утворилися при накритті торта, акуратно розгладити пальцями, розтягуючи і припосажуючи в потрібних місцях мастику.

       Декілька порад при роботі з мастикою з "Зефіру Жувального":

       Цукрова пудра для мастики має бути дуже дрібного помолу. Якщо в ній попадуться кристали цукру, то при розкочуванні пласт рватиметься.

     Якщо при замішуванні мастика довго залишається липкою, то потрібно вмішувати і вмішувати пудру, поки не вийде потрібна консистенція.

      Покриття з мастики НІ В ЯКОМУ ВИПАДКУ не можна наносити на вологу основу - на просочені коржі, на сметанний крем і тому подібне Мастика від попадання вологи швидко розчиняється. Тому між мастикою і тортом повинен знаходитися "буферний шар". Це може бути марципан або тонкий шар масляного крему.

      Якщо використовується масляний крем, то перед нанесенням мастики необхідно, щоб торт постояв в холодильнику до затвердіння крему.

    Для склеювання різних частин фігурок з мастики або для приклеювання прикрас на покриття з мастики, місце склеювання потрібно злегка зволожити водою.

      При довгому знаходженні на повітрі мастика висихає. Деякі фігурки, наприклад, квіти, чашки-ложки-тарілки, столи-стільці, краще робити заздалегідь і дати їм добре висохнути.

        Фігурки із Зефіру Жувального можна прикрашати зверху харчовими фарбниками.

      Якщо мастика охолола і стала погано розкочуватися, то її можна трохи підігріти в мікрохвильовій печі або гарячій духовці і вона знову стане пластичною.

Зберігати не використану мастику можна в холодильнику (1~2 тижні) або в морозильнику (1~2 місяця), заздалегідь загорнувши її в п/е плівку.